Vloga Saturna v naših kartah

Vedska astrologija (jyotish) bazira na konceptu duhovnega napredka, ki se zgodi takrat, ko pravilno razumemo zakone karme. Karma nam odstre vzroke trpljenja, ki so odsev naših preteklih misli, čustev in dejanj. Ko se karmična vez sprosti, naše telo vibrira s podobno kvaliteto zavesti, kot je ta bila ob samem vnosu v karmično telo. Tako nezavedno podoživljamo in s tem ponovno ustvarjamo začaran krog istih odzivov. Lekcija se namreč ponavlja tako dolgo, dokler je ne razrešimo. 

Ključ do razumevanja področja, kjer se to dogaja v največji meri, je pozicija Satruna v naših rojstnih kartah. Ko to lekcijo prepoznamo, se lahko odločimo te odzive spremeniti, ampak prej je dobro poznati to lekcijo kot tudi načine, kako svoj um pomiriti oz. utišati svoje misli. Vse to nam ponudi jyotish, katerega namen je povečati stanje zavedanja človeka in ga usmeriti na pot blaženosti, sreče, miru in svobode.

Tam, kjer imamo postavljenega Satruna, nas čaka najtežja lekcija, torej izzivi, ki bodo vzpodbudili našo največjo duhovno rast. Satrun namreč predstavlja disciplino, odgovornost, trdo delo, strukturo in čas. Sooča nas z omejitvami in težavami, ki jih je potrebno nadstopiti zato, da zares dozorimo. Satrun je zato pri svojem delovanju neizprosen in ga včasih dojemamo tudi kot okrutnega, ampak njegov namen je le poduk. Pripravil nam je lekcijo, na nas pa je, ali jo bomo sprejeli in opravili zlepa ali zgrda.

Če imamo Saturna postavljenega v 1. hiši nas uči samodiscipline, potrpežljivosti, vzdržljivosti in prevzemanja odgovornosti. Osebe imajo občasno težave z lastno identiteto in izražanjem, zato se morajo naučiti izražanja sebe na pravilen način ter balansiranja med osebnimi potrebami ter prevzemanjem odgovornosti za druge.

Če imamo Saturna postavljenega v 2. hiši je naša glavna lekcija odnos do materialnosti, finančne varnosti, dojemanje prave vrednosti stvari … kot tudi odnosi v družini, kjer je pomembna kvaliteta, ne kvantiteta.

Če imamo Saturna postavljenega v 3. hiši nas uči pomembnosti jasne in iskrene komunikacije in izražanja sebe. Prav tako se moramo naučiti poslušanja ter strukturiranega razmišljanja.

Če imamo Saturna postavljenega v 4. hiši se učimo postavljanja stabilnih temeljev, pomembnosti družine in naših korenin, nežnosti in mehkobe v odnosih, tudi do sebe.

Če imamo Saturna postavljenega v 5. hiši nas čakajo lekcije, ki se dotikajo kreativnosti, izražanja sebe in ljubezni. Tukaj nam lahko zakasni ali odreče doživljanje romantičnih ljubezenskih zvez, včasih tudi otrok, z namenom, da nas nauči zrelosti v odnosih.

Če imamo Saturna postavljenega v 6. hiši se učimo lekcij marljivosti, trdega dela in dnevne rutine. Običajno nas tako obremeni, da pozabimo nase ter nam zato manifestira kakšen zdravstveni problem, da se spet spomnimo nase.

Če imamo Saturna postavljenega v 7. hiši nam ta prinaša izzive preko partnerstev in drugih ljudi. S tem nas uči graditi močne odnose in enakovredne zveze, ki temeljijo na zaupanju in spoštovanju.

Če imamo Saturna postavljenega v 8. hiši lahko doživimo zelo globoke krizne situacije, preko katerih se soočamo s svojimi strahovi, težkimi izgubami in nenazadnje lastno minljivostjo.

Če imamo Saturna postavljenega v 9. hiši je potrebno delati na višjih duhovnih vrednotah, modrosti ter etiki. Zamenjati je potrebno svoj temeljni sistem vrednot ter odkriti, kaj je resnični pomen, smisel in sreča v življenju.

Če imamo Saturna postavljenega v 10. hiši se učimo preko kariere in svojega dela prevzemati odgovornost za druge. Glavne lekcija so razvoj integritete in vodstvenih sposobnosti ter pomen ambicije v življenju.

Če imamo Saturna postavljenega v 11. hiši nas tukaj uči pravega pomena prijateljstev in socialnih krogov, fokusiranja na skupnost in postavljanja (kot tudi uresničevanja) dolgoročnih ciljev.

Če imamo Saturna postavljenega v 12. hiši nas preko samote in introspekcije uči prave duhovnosti, samorefleksije in povezanosti z božanskim.

 

Piše: Simona

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hej živjo! 👋
Lepo vas je spoznati
!

Dobrodošli na portalu
Premuim TIBIS!
Prijavite se tedenske novice in ne zamudite pomembnih strokovnih prispevkov, ki vam lahko spremenijo življenje.

Ne pošiljamo vsiljene pošte! Za več informacij preberite naš [TUKAJ]pravilnik o zasebnosti.