Druga polovica leta v znamenju retrogradnosti

Iz trenutnega stanja nemirne, skoraj kompulzivne okupiranosti z doseganjem naših ciljev in življenja na hitrih tirih, kmalu prehajamo v mnogo bolj počasno fazo … skoraj stagnacijo … prihajajo namreč večji cikli retrogradnosti več planetov, in sicer:

  • Saturn se bo obrnil v retrogradno gibanje že v soboto, 17. 6. in ostane retrograden vse do 31. oktobra 2023. Saturn označuje delo, disciplino, odgovornost, vztrajnost, omejitve in nas vedno prizemlji nazaj v realnost … torej bo potrebno ukrepati za nazaj in narediti nekaj reda na teh področjih. Stvari poenostaviti oz. prestrukturirati.
  • Venera bo retrogradna od 23. julija pa vse do 3. septembra … sprememba delovanja se bo dotikala naših odnosov.
  • Merkur bo retrograden od 24. avgusta do 16. septembra, komunikacijske šume in tehnično podatkovne izzive v tem času že poznamo.
  • Jupiter bo retrograden od 4. septembra pa skoraj do konca leta, vse do 26. decembra. To je čas, ko se bo potrebno ozreti na naše znanje in popraviti morebitne primanjkljaje na tem področju.

Retrogradni planeti v karti nas vračajo v preteklost, težko se premaknemo naprej in zato je potrebo zavestno ostati organiziran in svojo energijo usmerjati v konstruktivne aktivnosti. To velja tudi za področja, kjer imamo postavljene retrogradne planete v naših natalnih kartah. Tam živimo v preteklosti …

Začetek septembra torej ne bo nič preveč obetaven, saj bomo takrat imeli kar 4 retrogradnosti na nebu. Težko bo ohraniti vso to motivacijo in pozitivno razmišljanje, videti jasen cilj in namen naših aktivnosti. Raje kvalitetno zaključimo obstoječe projekte kot hitimo v nove … Potrebno je torej delati na perspektivi, torej načinu, kako vidimo stvari. Vse ostalo pa prepustiti življenju, ki ima prav za vsakega od nas, pripravljen svoj načrt.

 

Simona

 

::::::::::::::::::::::::

Hej živjo! 👋
Lepo vas je spoznati
!

Dobrodošli na portalu
Premuim TIBIS!
Prijavite se tedenske novice in ne zamudite pomembnih strokovnih prispevkov, ki vam lahko spremenijo življenje.

Ne pošiljamo vsiljene pošte! Za več informacij preberite naš [TUKAJ]pravilnik o zasebnosti.