Trije svetovi v šamanizmu

Šamanske tradicije govorijo o treh svetovih v katere šaman potuje v spremenjenem stanju zavesti.

Trije nevidni svetovi so:

 Spodnji svet

 Srednji svet

 Zgornji svet

 

 Zgornji svet

Zgornji svet je videti kot kot ezoterični realni svet. Atmosfera je barvita, barve se prelivajo ena v drugo, vendar so veliko svetlejše od barv, mi smo jih navajeni v zemeljski sferi. V Zgornjem svetu “bivajo” višje razvita duhovna bitja, kot so angeli in drugi duhovni vodniki. To je svet izjemnih oblik, svete geometrije, ezoteričnih kristalov in duhovnih sporočil. To je nivo akaških zapisov, polje še nerealiziranih idej in potencialov.

Ta nivo predstavlja nadzavest.

 

 Srednji svet 

Srednji svet je z šamana svet v katerem živi. V tem svetu potuje v preteklost in prihodnost. V srednjem svetu šaman govori z duhovi dreves, kamnin, rastlin, štirih elementov itd. Tu so še vile, škrati, palčki in druga bitja, ki jih sicer srečujemo v pravljicah in mitih. V srednjem svetu so tudi duhovi, ki so se izgubili med dimenzijami in duhovi, ki potrebujejo pomoč.

Srednji svet predstavlja prostor našega srca.

 

 Spodnji svet

Tako kot v Zgornjem svetu, šaman srečuje tudi v spodnjem svetu veliko duhovnih pomočnikov, ki so pripravljeni pomagati pri zdravljenju posameznika in širše skupnosti ter planeta. Spodnji svet je videti zelo realno, v njem šaman najde reke, jame, gozdove in puščave. Bitja, ki jih šaman srečuje v spodnjem svetu so duhovi, živali, rastlin, kamnov, tudi ćloveški duhovi, ki imajo povezavo s skrivnostnim svetom Spodnjega sveta.

Spodnji svet predstavlja nezavedno.

 

Piše:
Marija Košir

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hej živjo! 👋
Lepo vas je spoznati
!

Dobrodošli na portalu
Premuim TIBIS!
Prijavite se tedenske novice in ne zamudite pomembnih strokovnih prispevkov, ki vam lahko spremenijo življenje.

Ne pošiljamo vsiljene pošte! Za več informacij preberite naš [TUKAJ]pravilnik o zasebnosti.