Živalski vodnik ali Žival moči

Šamani verjamejo, da se že pred rojstvom novorojenčka pojavi eden ali več živalskih vodnikov, ki pomagajo pri porodu.

Običajno potem eden ali dva vodnika ostaneta z otrokom  vse življenje. Otrok na začetku živalske vodnike vidi in komunicira z njimi, s časoma pa notranji vid zbledi in otrok pozabi nanje.  Ni naključje, da so dojenčkove  prve igrače prav plišaste živali. Če bolj pozorno pogledate po otroških vozičkih, lahko vidite, da so živalice različne. Našli boste ribice, medvedke, žirafe, metulje itd. Otroci se lahko tako močno navežejo na igračko, da jo obdržijo tudi, ko odrastejo.

Živalskega vodnika ne dobimo po naključju.
Kateri živalski vodnik bo z nami vse življenje, je odvisno od našega življenjskega poslanstva in učenja.

Živalskemu vodniku rečemo tudi Žival moči. To ime si zasluži, saj nam brezpogojno pomaga skozi vse življenje, daje nam podporo in življenjsko  moč . Žival moči deluje kot človekov  angel varuh. S svojimi kvalitetami človeka podpira tam, kjer je človek najbolj ranljiv.

Če je vaše življenje polno sprememb, potem je veliko možnosti, da je vaša žival moči metulj. Karakteristike, ki jih ima vaša žival moči, so več ali manj tudi vaše.  Žival moči vas podpira na področjih, ki bi vam  lahko predstavljala težave.

Če imate težave pri navajanju na spremembe, vas bo duh metulja vodil skoznje. Metulj vam bo pokazal pot skozi lahkotno preobrazbo. Na drugi strani pa vam lahko pokaže posledice morebitne nestalnosti in ranljivosti.

Metulj  predstavlja preobrazbo, transformacijo, prilagodljivost in lahkotnost. Izraža izjemno lepoto in smisel za estetiko.  Po drugi stran pa je nestalen, neozemljen in ranljiv.

Če je vaša žival moči želva, ste potrpežljive narave, nikoli ne hitite, ne poznate izraza »mudi se mi« in vam je povsem jasno, da je časa vedno dovolj. Ste polni modrosti, ozemljeni, ljudje so radi v vaši družbi, saj se z vami počutijo varne. Imate trdo kožo, nič vam ne pride do živega.  Na drugi strani pa vam primanjkuje kreativnosti, pustolovski duh je za vas neznanka.

Želva izraža duh zemlje, je počasna, materinska, izjemno modra, prastara in brezčasna.

Žival moči mravlja izraža simbol skrbnega dela. Ima sposobnost povezovanja v skupnosti, je potrpežljiva in spoštljiva.

Če je mravlja vaša žival moči, ste delovni, skrbni, nimate težav z organizacijo, v družni se dobro počutite, vaši načrti se s pomočjo drugih hitro uresničujejo, ste močni in neuklonljivi.

Po drugi strani pa se počutite nemočne kadar ostanete sami, podvrženi ste raznim poškodbam in zgodi se, da drugi ljudje čutijo potrebo po tem, da vas ponižajo- pohodijo.

Pajek predstavlja ustvarjalnost, pozna skrivnosti življenja, je mojster kreativnosti in simbolizira povezavo med preteklostjo in prihodnostjo. Pajkova mreža še danes, kljub vsej tehnologiji, predstavlja nerešljivo uganko za znanost, saj je ni mogoče poustvariti.

Če je pajek vaša žival moči, ste izjemno kreativni. Niti trenutka ne zdržite brez ustvarjanja. Ideje vas preplavljajo, žalostni ste kadar ne uspete realizirati vseh. Ste tkalec svoje lastne mreže in eden redkih srečnežev, ki mu je dano ustvariti si srečno in radostno življenje.

Na drugi strani pa vam zmanjkuje časa za druženje. Duh pajka vam bo pomagal pri tem, da se boste kdaj tudi ustavili in poskrbeli za svoje fizične potrebe in družabno življenje.

Živalski vodnik jež predstavlja življenjsko moč, raziskovalni duh, neustrašnost, borbenost in pristno vez z zemljo.

Če je vaš živalski vodnik jež, potem ste trdoživi, včasih mogoče trmasti in svojeglavi.  Imate odličen imunski sistem, ne veste kaj je bolezen in slabo počutje. Ste vitalni, polni energije, ljubite naravo in sprehode.  Življenjske ovire z lahkoto premagujete.  Veselite se  lastnih uspehov in zmag.  Na ven lahko delujete kot vase zaverovan samotar, znotraj pa ste polni ljubezni, hvaležnosti in hrepenenja.

Vaš vodnik jež, vam bo pomagal pri navezovanju stikov z drugimi ljudmi. Naučil vas bo kako se tudi brez bodic lahko počutite varne in sprejete.

Duh kače simbolizira prvobitno življenjsko silo. Uči nas skrivnosti življenja, upravljanja z življenjsko energijo. Kača je neposredno  povezana z življenjem in smrtjo. Njen strup je lahko tudi zdravilo. Ni naključje, da je prav kača simbol zdravilstva in medicine. Energija kače izraža veličino. Zahteva, da se do nje obnašamo spoštljivo in miroljubno. V nasprotnem primeru predstavlja grožnjo in smrt.

Če je vaša žival moči kača ste skoraj gotovo zdravilec ali zdravilka ali pa se kako drugače ukvarjate z zdravljenjem. Ste izjemno intuitivni, močno povezni z božanskim in posedujete brezmejno notranjo moč. Imate moč zdravljenja, intuitivnih zaznav in alkimije. Večkrat ste v nezemeljskem stanju, onkraj razumnega, kar bi vam lahko tudi škodovalo pri psihični stabilnosti in ozemljenosti.

Duh kače vam bo v podporo pri ozdravitvi vaših negativnih vzorcev. Kača je poosebljenje starodavnih modrosti in znanj. Od vas zahteva, da ste notranje uravnovešeni, čisti, predani resnici in usmerjeni k razsvetljenju.

Poznam veliko ljudi, ki se kač brez razloga bojijo.  Nekateri se panično bojijo pajkov ali miši, tudi netopir in močerad nista med priljubljenimi.

Ste se kdaj vprašali kje tiči vzrok za strah, saj je večina živali povsem nenevarna in neškodljiva.

Ste tudi vi med tistimi, ki jih že ob sami misli na neko žival strese?

Če je vaš odgovor pritrdilen, je veliko možnosti, da je prav ta žival vaša žival moči. Vzemite si čas in poglejte katere značilnosti in lastnosti ima žival, kakšne energije oddaja in v čem se lahko poistovetite z njo. Poglejte česa vas lahko nauči in kaj je tisto kar vas tako zelo plaši.

Denimo, da vas strese ob misli na netopirja.  Če je tako, vas je strah teme, višine in samote. V bistvu pa se bojite pogledati v svoje globine. Duh netopirja vas bo varno prepeljal skozi vaše temačne plati in vam pomagal, da jih osvetlite.

Če imate doma hišne živali, potem veste kako pristen je lahko stik z njimi. Pa vendar je stik z vašim živalskim vodnikom veliko globlji. Ko se boste povezali z njim, boste začutili močno medsebojno vez, ki ni primerljiva z ničemer. Počutili se boste izpolnjeni in kot, da ste našli del sebe, ki vam je bil dotlej skrit. Z lahkoto boste prepoznali skupne vrline in hibe. V trenutku vam bo jasno česa vas žival moči uči in kaj vam daje, kje vas opozarja in kam vodi.

Stik z živaljo moči je neprecenljiva izkušnja, ki bi jo moral izkusiti vsak.

Katera je vaša žival moči lahko ugotovite sami. Pomembno je, da si v sebi daste namero in žival pokličete. Prav je, da odziv pričakujete z veseljem,  ljubeznijo in spoštovanjem do živali moči. Pripravljeni bodite na presenečenja. Velikokrat se namreč zgodi, da je žival moči ena tistih, na katero dotlej niste niti pomislili. Žival moči daje vse od sebe, da se poveže z vami, tudi takrat, ko vi še ne veste zanjo, zato jo boste zelo hitro prepoznali. Naredila bo prav vse, da z vami naveže stik. To se lahko zgodi na nešteto različnih načinov.

Mogoče se vam pokaže v sanjah. Večkrat jo boste videvali, recimo v filmih, raznih oddajah ali pa prebrali članek o njej. Nekdo vam bo nekaj omenil v pogovoru ali pa boste našli igračko v parku. Mogoče boste enostavno začutili stik in vez z njo.

Če se boste odločili za obisk šamanske delavnice, vam toplo priporočam, da greste po žival sami, saj bi se sicer prikrajšali za čudovito izkušnjo snidenja in združevanja.

Ko boste žival spoznali, jo sprejemajte z občutkom in ljubeznijo na vseh področjih. Poglejte kaj vam žival moči daje, kje vas usmerja in kam vas vodi. Česa vas uči in kaj vama je skupnega.

 Bodite hvaležni izjemnemu duhu, ki usmerja skrivnostnost življenja.

S trenutkom združenja se bo vaše življenje spremenilo. Zapolnili boste globoko vrzel in našli dolgo iskanega prijatelja,  varuha in vodnika.

Želim vam čudovito potovanje skozi nevidni svet energije.

Prispevek je objavljen v reviji Karma+

Avtor:
Marija Košir

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hej živjo! 👋
Lepo vas je spoznati
!

Dobrodošli na portalu
Premuim TIBIS!
Prijavite se tedenske novice in ne zamudite pomembnih strokovnih prispevkov, ki vam lahko spremenijo življenje.

Ne pošiljamo vsiljene pošte! Za več informacij preberite naš [TUKAJ]pravilnik o zasebnosti.