1. prvi steber zdravja: Prehrana
Živila
Prehrana je predvsem namenjena zadostni preskrbi telesa z vitamini, minerali,
mikroelementi in balastnimi snovmi.
Beseda živilo je izpeljanka in pomeni življenjsko snov.
Oglejmo si našo prehrano z vidika pojma življenjske snovi. Denaturirana, mrtva živila, torej
hitra hrana in “junk food”, s tega vidika niso življenjska snov.
Posebno škodljiva je hrana, ki je pripravljena v mikrovalovni pečici, saj je popolnoma mrtva.
Namesto da bi prinašala
energijo, jo telo celo porablja za razgradnjo mrtve hrane. Redna uporaba mikrovalovne
pečice neizbežno vodi k nastanku rakavih obolenj. V Angliji so opravili zelo zanimivo
raziskavo z mačkami, ki ponazarja komaj razvidno, vendar elementarno razliko med
količino in kakovostjo. Poskusne mačke so lahko izbirale med različnimi vrstami hrane,
dobile so jo v zadostni količini, prav tako tudi vodo. Pazili so le, da so vso hrano in vodo
pred hranjenjem na kratko (10 sekund) pogreli v mikrovalovni pečici. Rezultati raziskave so
bili šokantni, saj so vse živali po treh tednih poginile zaradi podhranjenosti, čeprav so se
ves čas prenajedale.
Naslednji primer katastrofalnega učinka mikrovalovnega sevanja je jabolko. Čeprav je
jabolko pogosto kiselkastega okusa, v naši presnovi deluje bazično. Vsebuje organske in
mineralne sestavine ter vitamine, ki so zelo ugodni za naš organizem, saj jih lahko v celoti izkoristi.
Zrelo jabolko je torej popoln nosilec živega. Če ga postavimo za 10 sekund v
mikrovalovno pečico, je sicer še vedno podobno jabolku v kemičnem in fizikalnem smislu
(spremenjen je le njegov oscilacijski spekter), vendar je s segrevanjem postalo nekaj
povsem drugega. Že po desetih sekundah v mikrovalovni pečici od jabolka (v biofizikalnem
smislu) ne preostane nič. Biofizikalno je jabolko mrtvo, ker ne vsebuje nobene žive
strukture več. Postane mrtva snov. In ne samo to. Obremenjuje nas tudi biokemično, saj na
našo presnovo ne deluje več bazično, temveč zelo kislo, saj so organski minerali v desetih
sekundah postali anorganski. Zato iz semena takšnega jabolka tudi ni več mogoče vzgojiti
jablane.
Ta poskus močno spominja na modrost Indijancev, ki so že pred 350 leti prerokovali, da
bodo belci nekega dne prišli do točke, ko bodo sicer imeli polne krožnike, pa vendar
ničesar, kar bi lahko jedli. Če opazujemo trenutne razmere ob razvijanju “junk food” družbe,
potem smo pravzaprav do te točke že prišli.
Kako hranljiva in kakovostna je hrana, ki jo uživamo, in voda, ki jo pijemo?
Ali še lahko govorimo o živilih?
O sredstvu, ki posreduje življenje?
Vse denaturirano (prečiščeno, toplotno obdelano) je mrtvo. Če uničimo in
umorimo živilo, potem ni več živi posrednik življenja. Prav tako ne prenaša informacije
življenja, kot tako pa ne more “nagovoriti” našega informacijskega sistema.
Elektromagnetno nihanje mrtvega jabolka, ki smo ga uničili v mikrovalovni pečici, ne
posreduje telesu nobene pozitivne energije. Naš prebavni sistem ga sicer biokemično
predela, vendar za to porablja energijo. Ne dobimo energije (informacije) iz živila, ne
moremo se več odzvati, posledica pa je, da ne pride do nobene resonance med živilom in
telesom. Če živila še razpolagajo z živimi strukturami, lahko dajo energijo in žive, vitalne
informacije. Zdajšnji denaturirajoči proizvodni in predelovalni postopki živilu odvzamejo
vsakršno življenje.
Zdrav življenjski slog in zdravo prehranjevanje seveda ne pomenita, da se odpovemo vsem
užitkom. Cilj celostnega zdravljenja ni, da posameznik postane podložni apostol zdravja,
upoštevati moramo tudi individualne danosti in se ustrezno prilagoditi.
Darja
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::